Hoe vind ik de perfecte betrouwbare hosting provider?

Webwinkel Starten Waar Op Letten

betrouwbare hosting providers

Het kiezen van een betrouwbare hosting provider is een belangrijke beslissing voor je nieuwe website, hier enkele tips waar je op moet letten bij het kiezen van een provider. U wilt een host die betaalbaar is, maar u wilt ook een host die de functies levert die u nodig heeft. Hier is een checklist die u kunt gebruiken om er zeker van te zijn dat u de goede hosting provider vind.

Is het controlepaneel gebruiksvriendelijk?

Veel hosting providers bieden een gratis demonstratie of een video rondleiding aan. Profiteer hiervan om er zeker van te zijn dat het controlepaneel logisch werkt en makkelijk in gebruik is.

Zelf uw website bouwen of bent u op zoek naar een website ontwikkelingstool? Sommige hosting providers bieden Online-website ontwikkelingstools aan. Deze kunnen wonderbaarlijk handig zijn als u niet geïnteresseerd bent in het technologische gedeelte van het bouwen van een website.

Als u echter zelf uw webwinkel bouwt en gebruik maakt van welke software of programmeertaal dan ook, zorg dan dat u er zeker van bent dat de host FTP overdracht ondersteund. Dit systeem gebruikt u om uw website bestanden te uploaden naar de server van uw host.

Kunt u uw bestanden makkelijk uploaden?

Sommige hosting providers kunnen alleen maar omgaan met bepaalde bestandstypen. Wees er zeker van dat uw website ontwikkelingssoftware werkt met uw host voordat u gaat betalen voor hun diensten. Zijn ze groot genoeg voor uw behoeften? Kijk naar opslag ruimte, bandbreedte en limitatie op bestandsgrootte. U hoeft niet gek te worden, maar uw host moet voldoen aan uw huidige behoefte en ruimte kunnen bieden om te groeien.

Betrouwbaarheid van de servers.

U kunt onderbrekingen van de server verwachten, maar dit zou zeldzaam moeten zijn en wanneer de server wel een keer uitvalt zou uw website terug moeten kunnen vallen op een back-up server. In het ideale geval zouden de servers van uw host 99,99% van de tijd operationeel moeten zijn.
Beveiliging. Wanneer u online-zaken doet is goede beveiliging een eis. Zelfs als u geen zaken online doet wilt u dat uw website beveiligd is tegen hackers. Een host met goede beveiliging is essentieel.

Extra’s en functies van een betrouwbare hosting provider.

Wat is belangrijk dat uw website allemaal heeft? Heeft u een winkelwagen nodig, email of autoresponders?  Is het nodig dat u advertenties verkoopt? Wilt u analytische en rapporterende functies om verkeer te meten en het internet gedrag van uw bezoekers? Wees er zeker van dat uw hosting provider over al deze extra’s en functies beschikt voordat u zich inschrijft en uw domein overzet.

Gebruikers recensies.

Dit is het laatste waar u naar kijkt als u de lijst van hosting providers kleiner heeft gemaakt en voordat u prijzen gaat vergelijken. Wees er zeker van dat het bedrijf een solide reputatie heeft in de industrie. Er zijn daar in web hostingland veel herverkopers en u wilt er zeker van zijn dat u daadwerkelijk met een hosting bedrijf te maken heeft en niet met een herverkoper. U krijgt een betere prijs en betere klant ondersteuning.

Tot slot is het tijd om prijzen te vergelijken van betrouwbare hosting providers.

Als een hosting provider voldoet aan alle bovenstaande criteria en de kosten binnen uw budget blijven heeft u het juiste bedrijf gevonden. Er zijn heel veel fantastische hosting providers te vinden. Besteed een beetje tijd aan onderzoek-gebaseerd op uw behoeften en het kan niet fout gaan. Succes met het vinden van de provider die bij u past.