Thuiswerk is niet hetzelfde als werk van thuis uit.

Internet bijverdienen

Om het verschil goed te begrijpen is belangrijk dat je ook even de informatie over werk van thuis uit even bekijkt. Zo kan je goed geïnformeerd een goede keuze maken tussen de twee. Thuiswerk is werk dat je bij jou thuis doet. Dat is logisch. Het woord zegt het zelf. Je hoeft je niet te verplaatsen, eender wat je van werk doet, je doet het bij jou thuis.

Voordelen van thuiswerk.

Eerlijk thuiswerk

Je hoeft je niet te verplaatsen en wint zo tijd. Je zal bijvoorbeeld ook nooit in de file staan. Dat bespaart je heel wat tijd, stress en frustraties. De tijd die je op deze manier bespaart kan je gebruiken voor het thuiswerk of extra vrije tijd met de familie. Indien je kinderen of huisdieren hebt waar je graag zoveel mogelijk bij bent en het soort werk dat je met je thuiswerk kan doen laat het toe, kan je ook voortdurend bij hen blijven. Laat het type werk dat je moet doen het niet toe (of leiden je kinderen/huisdieren/…) je te veel af, dan kan je nog steeds een maximum aan tijd thuis doorbrengen omdat zo gauw je klaar bent met je werk, je ook meteen thuis bent.

Ook wanneer het werk meerdere uren in beslag neemt, kan je makkelijk even een pauze nemen en je kinderen zien of even met de hond spelen. Een ander voordeel van thuiswerk is dat je doorgaans het werk ook flexibel kan organiseren rond al je andere activiteiten: huishouden, gezin, vrije tijd, ander werk,… Het vraagt in het begin misschien even wat extra organisatie maar je zal al snel de voordelen van thuiswerk beginnen merken. Afhankelijk van de hoeveelheid geld die je wil verdienen en de hoeveelheid tijd die je zelf beschikbaar hebt voor een extra inkomen kies je zelf je werktijden.

Indien je thuiswerk als bijverdienste combineert met een andere job zorgt dit voor een mooi extra inkomen waarmee je leuke dingen kan doen of misschien ben je wel aan het bijverdienen om te kunnen investeren of om schulden weg te werken. Op zicht maakt het niet uit wat jouw doel is met het extra geld, thuiswerk kan je helpen om dromen te realiseren.

Eerlijk thuiswerk.

Steeds meer en meer mensen zoeken naar een bijverdienste van thuis uit en dat zul je op het internet wel geweten hebben. Eerlijk thuiswerk gezocht of eerlijk thuiswerk aangeboden kom je vaak tegen op verschillende websites. Toch lijkt het voor veel mensen moeilijk om dit te vinden.

Enerzijds omdat er inderdaad louche personen of bedrijven zijn die onbedachtzame mensen in de val lokken met fraudelueze praktijken. Men biedt zogezegd werk aan, maar men laat de werkzoeker gewoon betalen om informatie over niet bestaand werk te kunnen krijgen. Soms moet men naar een betaalnummer bellen, soms moet men betalen voor een email/DVD/cd-rom waar alle informatie zogezegd in zou staan.

Ook wordt er vaak werk aangeboden dat op het eerste zicht interessant lijkt, maar als je dan verder navraagt, blijkt dat de betalingsvoorwaarden zo slecht zijn dat je serieus onderbetaald wordt. Neem bijvoorbeeld dit voorbeeld waar aan studenten aangeboden wordt om van thuis uit teksten te schrijven tegen betaling. Lijkt op het eerste gezicht erg interessant voor wie graag schrijft, alleen blijkt dat je slechts €7 per 1000 woorden krijgt. Dat is minstens 20 keer minder dan wat een professionele tekstschrijver verdient. Ook al ben je dan nog ervaren schrijver, zoveel minder verdienen ruikt toch naar uitbuiting.

Op zich bestaan dit soort misbruiken, maar als u er een beetje voor oplet, zal u er nooit het slachtoffer van worden. Eerlijk thuiswerk bestaat wel degelijk, het probleem is dat heel veel mensen echter naar erg eenvoudig, maar zeer goed betalend thuiswerk zoeken. Al wat niet aan één van deze twee factoren voldoet, wordt vaak als niet eerlijk aangevoeld. En dit terwijl eenvoudig werk als inpakwerk, plakken en plooien,… door bedrijven ofwel gemechaniseerd wordt gedaan ofwel wordt uitbesteed aan goedkope werkkrachten of beschutte werkplaatsen. Wanneer je enkel open staat voor dit soort werk is het te begrijpen dat je snel teleurgesteld zal zijn in je zoektoch, maar dat wil niet zeggen dat het andere werk niet eerlijk zou zijn.

Als je eerlijk thuiswerk vindt, informeer je dan goed over alle mogelijke regelingen: wanneer moet je werken, hoelang, wat en hoe word je betaald. Zorg dat er ook duidelijkheid is over hoe gecontroleerd wordt of jij je welk wel doet of omgekeerd, hoe jij kan aantonen dat je effectief gewerkt hebt.

Ondernemende mensen die graag een carrière van thuis uit willen opbouwen ombijvoorbeeld meer bij de kinderen te kunnen zijn, zonder daarom te moeten investeren in een eigen zaak raden we netwerkmarketing aan. Kies wel voor en bedrijf met een product dat je aanstaat en liefst ook dat het bedrijf beursgenoteerd is, zo weet je dat het te vertrouwen is en je wel degelijk uitbetaald wordt. Netwerkmarketing is voor veel mensen onbekend terrein, maar als je er met realistische verwachtingen aan begint en je bent bereid om te werken, dan is het eerlijk thuiswerk dat goed betaalt.