Bijverdienen met Bitcoins of andere cryptocurrency

Hoe kan je bijverdienen met Bitcoins of andere cryptocurrency?

Er zijn verschillende mogelijkheden om in Nederland bitcoins of andere cryptocurrency te kopen. Stel je eerst de volgende vragen:

 • Wat wil ik gaan doen met mijn Bitcoins of andere cryptovaluta?
 • Welke cryptocurrency wil ik gaan kopen?
 • Hoe snel wil ik er mee beginnen? Is dat meteen of kan ik nog een paar dagen wachten?

Wat wil ik gaan doen met mijn Bitcoins of andere cryptovaluta?

Er zijn verschillende opties. Wil je enkele munten kopen en het als belegging zien waarbij je er van uit gaat dat de cryptomunt steeds meer waard wordt? Zoals de Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple of Bitcoin cash die steeds meer geld waard worden? Wij hebben ook zelf in deze munten geïnvesteerd als belegging.

Of wil je verschillende cryptocurrency (bekende en minder bekende) gaan kopen en verkopen om zo geld te verdienen. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden op een handelsplatform (bitcoin exchange) waar je kunt handelen met andere gebruikers. Dit is wel relatief ingewikkeld en ook niet zonder risico, omdat je je euro’s en/of bitcoins moet stallen bij het handelsplatform. Maar als je hier bedreven in bent kun je hier leuk geld mee verdienen.

Welk Bitcoinbedrijf  of cryptocurrencie bedrijf je kiest bepaal je zelf. De meest bekende en meest veilige bitcoinwebsites waar je Bitcoins en Altcoins (alle cryptocurrency die geen bitcoins zijn) kunt kopen worden op deze website Bitcoindummies uitgelegd. Bij sommige manieren kun je meteen geld overmaken via je creditcard of Ideal. Andere manieren zoals geld overmaken van je eigen rekening kosten een paar dagen tijd. Maar voordat je begint met cryptocurrency kopen zul je een online wallet aan moeten maken.

Maak een online wallet aan.

Als je Bitcoin of andere cryptocurrency wilt aanschaffen heb je altijd een portemonnee nodig om je nieuwe geld in te stoppen. Omdat bitcoins virtueel zijn en dus niet tastbaar, is het niet mogelijk om ze letterlijk vast te houden. De munt is digitaal, dus het bewaren van bitcoins gebeurd op de computer in een wallet. Er zijn twee soorten wallets, een online wallet en een offline wallet.

Er zijn verschillende soorten wallets maar om te beginnen is een online wallet het makkelijkst. Als je grotere bedragen in Bitcoin wilt gaan investeren raden we je aan om een offline wallet aan te schaffen maar daarover later meer. Online kun je gratis een wallet aanmaken bij verschillende partijen.

De eerste vraag die je je zelf moet stellen is “welke cryptocurrency wil ik gaan kopen?”

Ik heb bijvoorbeeld bij Coinbase een online wallet maar deze verhandelt alleen de 4 grootste cryptocurrency. Dit zijn Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin. Coinbase is prima te gebruiken als je niet in grote bedragen bitcoins of andere cryptocurrency gaat verhandelen.

Wil je andere cryptocurrency kopen dan heb je meestal Bitcoins kopen om ze in te ruilen voor andere cryptocurrency zoals Ripple of IOTA.

Wallet aanmaken via Coinbase.

Je kunt je aanmelden via deze link.  Maak hier een account aan en als je gebruik maakt van deze link ontvangen zowel jij als ik 8 euro aan bitcoins wanneer je voor het eerst voor minimaal 100 euro aan bitcoins aanschaft.

Je hoeft niet perse bij coinbase je cryptovaluta te kopen maar dat is wel erg makkelijk. Je kunt coinbase ook alleen gebruiken voor de online wallet en via een andere website je eerste cryptocurrency hier naar toe sturen.

Wil je meteen cryptocurrency kopen? Dan  stort je eerst wat euro’s in je euro wallet. Bijvoorbeeld 100 euro en volg dan de volgende stappen:

 1. Koppel je credit card aan je account
  Betalen met je credit card is het snelste en goedkoopst. Heb je geen credit card? Geen probleem, je kunt ook je rekening aan je account koppelen en het geld overmaken naar Coinbase. Hou er wel rekening mee dat dit een paar dagen kan duren.
 2. Koop je eerste Bitcoins
  Het is eindelijk zo ver! Koop je eerste bitcoins via Coinbase. Je kunt Bitcoin, Litecoin, Ethereum of Bitcoin Cash kopen. Dit zijn ook de meest bekende cryptomunt soorten. Ze staan dan meteen in je “Accounts”.

Wat is nu een bitcoin ?

Bitcoin is een nieuwe vorm van geld: revolutionair, decentraal, neutraal en vrijwillig. Om het simpel te stellen: bitcoins zijn digitaal geld en je kan ze dus gebruiken net zoals je dat met Euro’s of Dollars zou doen. Je kan er goederen mee kopen, ze onderling uitwisselen, ze ontvangen in ruil voor een dienst, ermee speculeren of ze weer omruilen voor bijvoorbeeld Euro’s. En dat zijn nog maar een paar van de bijna ontelbare toepassingen.

Bitcoin is wat ze noemen een “cryptcocurrency” het is een digitale decentrale munteenheid waarvan de koers fluctueert op de open markt. In tegenstelling tot de systemen waar we nu mee betalen, zoals bijvoorbeeld creditcards, is bitcoin uitermate geschikt voor gebruik op het Internet

Bitcoins verstuur je:

 • Direct, van persoon naar persoon
 • Voor lage transactiekosten
 • Zo anoniem als jij het zelf wilt
 • Bijna net zo gemakkelijk als het versturen van een email
 • Overal en altijd, via het internet
 • Zonder tussenkomst van een bank of andere instantie.

Decentraal

Bitcoin is de eerste decentrale digitale munteenheid in de geschiedenis van de mensheid. Het echte revolutionaire aan Bitcoin is dat er geen centrale instantie of regelgever zoals een centrale bank is die aan de knoppen draait. De uitgifte van nieuwe bitcoins en de controle van transacties worden geregeld door het Bitcoin netwerk zelf. Het Bitcoin netwerk bestaat uit mensen zoals jij en ik die er zelf voor gekozen hebben om de bitcoin-software te draaien. Deze bitcoin software maakt via het internet connectie met elkaar waardoor er een wereldwijd betalingsnetwerk ontstaat zonder centrale autoriteit of knooppunt.

Geld in de cloud

Bitcoin kan je zien als geld in de cloud, je kan er altijd en overal bij en betalingen zijn snel en veilig. Doordat het in de cloud zit houdt Bitcoin, net als het internet, geen rekening met landen en grenzen. Een andere goede vergelijking voor Bitcoin is om het te zien als digitaal cashgeld, net als bij cashgeld zijn de bitcoins echt van jou, betalingen gaan direct van persoon naar persoon. Bitcoin transacties zijn ook onomkeerbaar en hebben een hoge mate van anonimiteit. Je hoeft voor het doen van een bitcoin transactie de tegenpartij zelfs niet te kennen of te vertrouwen, het netwerk dient als tussenpersoon en zorgt dat er niet valsgespeeld kan worden.

Makkelijk uitgeven, makkelijk accepteren

Het uitgeven van bitcoins stelt niet meer voor dan het inscannen van een qrcode en het drukken op een knop op je computer of smartphone. Bij bitcoin doe je, net als bij cashgeld, een zogenaamde “push”-transactie, jij stuurt het geld in plaats van dat het geld bij je afgeschreven wordt. Niet langer meer hoef je overbodige persoonlijke gegevens in te vullen en niet langer meer hoef je allerlei instanties toegang te geven tot jouw bankrekening.

Het accepteren van bitcoins is eigenlijk even simpel, alles wat je nodig hebt is een bitcoin-adres waarop mensen je kunnen betalen. En heb je geen zin om bitcoins te ontvangen dan kan je deze automatisch om laten zetten naar euro’s door gebruik te maken van een payment provider. Het is snel, simpel en goedkoop, zonder voorwaarden of abonnementskosten.

Waar kan je bitcoins uitgeven?

Op steeds meer plaatsen worden bitcoins geaccepteerd, je kan in Nederland nu al bijvoorbeeld je eten bestellen met bitcoins bij thuisbezorgd.nl of een hotel boeken bij Expedia.

Waarom zou je bitcoins gebruiken?

Bitcoins zijn veelzijdig in hun toepassing en er zijn vele verschillende redenen om bitcoins te gebruiken. Redenen kunnen zijn:

 • Transacties zijn direct, niet meer 2 dagen wachten op een internationale overschrijving.
 • Lage transactiekosten, of je nu 0.1 of 1 miljoen bitcoins overmaakt.
 • Geen aankoopfraude of “chargebacks” door onomkeerbare transacties.
 • Geen instap of abonnementskosten.
 • Geen voorwaarden of beperkingen.
 • Onafhankelijkheid van regeringen/grenzen/landen/censuur/restricties.
 • Hoge mate van anonimiteit.
 • Mogelijkheid om zeer kleine bedragen over te maken (micropayments)
 • Mogelijkheid tot diversificatie vanuit euro/dollar.
 • Geen banken.

Waar komen bitcoins vandaan?

Bitcoins worden gemaakt door het Bitcoin netwerk zelf. Om bitcoins te kunnen verdienen kan je meedoen aan het Bitcoin netwerk en de rekenkracht van je computer (of speciale hardware) inzetten om bitcoin-transacties te verifieren en op te slaan. Als je hiervoor kiest doe je meteen mee aan een soort van loterij die je eens elke 10 minuten kan winnen. Als je de winnaar bent krijg je 12,5 bitcoins en dan begint de loterij weer opnieuw en maakt iedereen weer kans.Dit proces wordt ook wel mining genoemd. Op deze manier worden de bitcoins gelijkmatig verspreid in het netwerk. Elke 10 minuten komen er dus 12,5 bitcoins bij en over een paar jaar zal dat gehalveerd worden naar 6,25 enz tot er uiteindelijk 21 miljoen bitcoins in omloop zullen zijn.

Kan je bitcoins ook kopen?

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om te doen aan mining dus kan je ze op vele plaatsen ook kopen. De makkelijkste manier is om ze te kopen via een zogenaamd wisselkantoor, deze kopen bitcoins in en verkopen ze weer aan de gebruiker met een kleine toeslag. Bij deze tussenpersonen kan je vaak met paypal of bankoverschrijving betalen wat het aanschaffen eenvoudig maakt. Een andere manier is om ze te kopen via een zogenaamde exchange. Een exchange koopt of verkoopt geen bitcoins maar brengt bitcoin aanbieders en kopers met elkaar in contact.

Hoe wordt de bitcoin prijs bepaald?

De prijs van Bitcoin wordt niet door een centrale instantie bepaald. Bitcoins worden op vele verschillende plekken verkocht en verhandeld en iedere plek heeft zijn eigen in en verkoopprijs. Er is wel een gemiddelde koers die verkregen wordt door het gemiddelde te nemen van alle grote zogenaamde exchanges en wisselkantoren.

Qries