Geld bijverdienen met Affiliate Marketing

geld bijverdienen met affiliate marketing

Een goede manier om geld te verdienen met internet is affiliate marketing.

Bij affiliate marketing promoot jij een bedrijf of een product of dienst van dat bedrijf. In ruil voor deze promotie ontvang jij geld. Je ontvangt bijvoorbeeld een vast bedrag voor elke bezoeker die via jou op de site van het bedrijf terecht komt en/of een percentage over elke verkoop die daaruit voortvloeit. In België is affiliate marketing wereld al flink volwassen aan het worden en bedrijven weten van het bestaan af. Ze zijn dan ook niet meer bang een affiliate programma te starten. De promotie werkt middels een no-cure-no-pay basis, dus er is geen enkel risico voor de bedrijven dat ze verlies lijden.

Wat is een Affiliate marketing netwerk.

Veel bedrijven die graag een affiliate programma willen starten doen dat via een affiliate netwerk. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het beheren van affiliate campagnes en nemen het werk uit handen van de adverteerders. Ook voor jou als affiliate (ook wel publisher genoemd) is dit een goede ontwikkeling.

Je aanmelden bij een Affiliate netwerk

Door je aan te melden bij een affiliate marketing netwerk kun je heel veel producten van verschillende bedrijven promoten en verkopen. Je krijgt alle adverteerders in één overzicht (op categorie/branche) te zien en kan zo makkelijk selecteren welke adverteerders voor jou interessant zijn om je geld mee te verdienen. Ook je verdiensten zijn natuurlijk in één makkelijk overzicht te vinden. Dus met een enkele registratie kun je honderden bedrijven promoten en alle verdiensten worden bij elkaar opgeteld.

Een paar voorbeelden van affiliate netwerken zijn: Daisycon, TradeDoubler, Tradetracker enz…

Uitleg affiliate marketing door Daisycon

Hieronder vind je een YouTube-filmpje van het affiliate marketing netwerk Daisycon (grootste in Belgie). Hierin laten ze zien hoe affiliate marketing in zijn werk gaat. In het filmpje gaat het om een vergoeding per verkoop (sale), maar het is ook mogelijk om een vergoeding te krijgen voor een bezoeker of voor bijvoorbeeld de aanvraag van een offerte (lead)Geld verdienen met je website

Het is niet geheel nodig, maar voor de meeste programma’s is het een vereiste dat je een eigen website hebt waarop de producten van de adverteerders kan promoten. Een andere manier om een adverteerder te promoten is bijvoorbeeld via Google Adwords, maar dit is vaak niet toegestaan. Ieder affiliate programma heeft zijn eigen regels en vereisten, maar met een eigen website zit je altijd goed een hyves-profiel of facebook-pagina volstaat in de meeste gevallen niet als website en zal worden afgekeurd.

Qries