Geld verdienen met Domeinnamen

Een mooie manier om wat extra geld te verdienen is het het kopen en verkopen van domeinnamen. Zo is er Jan Bouwmeester, een Nederlander die schatrijk is geworden met het kopen en verkopen van domeinnamen. Zo heeft hij recent de domeinnaam relatiegeschenk.nl voor maar liefst 72.000 euro verkocht. Het kopen en verkopen van domeinnamen, kan dus een uitzonderlijk winstgevende handel zijn.

Handelen in oude Domeinnamen

Handelen in oude domeinnamen met een pagerank en natuurlijke backlinks en die op punt staan om te verlopen, dit zijn de echte goudmijnen in de Domeinnamen registratie, ze worden opgekocht om er affiliate banners en google ads op te plaatsen of gewoon om geredirect te worden naar adult websites of andere sites die geen enkel uitstaans hebben met het oorspronkelijke onderwerp. De eenvoudige reden daarvoor is dat oude domeinnamen nog veel verkeer kunnen opleveren omdat er op andere sites nog backlinks staan of omdat in de eerste weken na het vervallen van het domein dit nog een uitstekende ranking heeft in de zoekmachines en op die manier trafiek genereren.

Wil je meer weten over domeinnamen kopen en verkopen.

“Domeinnamen kopen is een unieke manier van geld verdienen in Nederland en Belgie. Ilonka Hoek een vooraanstaande Nederlandse internetmarketeer heeft een e-book geschreven hoe je precies te werk moet gaan in de domeinnamen verkoop. Wil jij ook op deze wijze geld verdienen, dan raad ik je zeker aan om het e- book te lezen. Je kan zonder al te veel inspanningen er gemakkelijk 500€ per maand mee verdienen.”

Domeinnamen zijn geld waard!

De ouderdom van een domeinnaam is van groot belang bij de kwaliteitsfactor die zoekmachines geven aan websites. Voor bezitters van websites die deze laten hosten op niet-relevante domeinnamen is het interessant om die achterstand in één keer goed te maken met de aankoop van een oudere domeinnaam. Volgens Computerworld is handelen in domeinnamen vaak winstgevender dan beleggen. Zij voorspellen dat domeinnamen zelfs het onroerend goed van de 21ste eeuw is. Men merkt dat het vooral domeinnamen zijn met producten in de naam die steeds in waarde stijgen. Een domeinnamen registreren kan al voor een paar euro’s.

Verkopen van domeinnamen, een korte uitleg?

Het Internet bevat miljoenen websites. Daarom is het zo belangrijk om domeinnamen te registreren die goed in de oren klinken en gemakkelijk te onthouden zijn. Wie op zoek is naar een glazenwasser, zal weinig moeite hebben om www.glazenwasser.nl te onthouden. Deze naam bevat immers de meest relevante keywoorden en beschrijft de website in detail. Het is de perfecte domeinnaam voor deze specifieke website.

Houd de domeinnaam zo kort mogelijk, zo vermijdt u ook spelfouten. Wij raden aan een maximum van 10 karakters. Wanneer u een domeinnaam kiest die moeilijk te spellen is, kunt u best verschillende variaties van die naam registreren.

Vermijd cijfers, koppeltekens of liggende streepjes. Deze tekens kunnen verwarring veroorzaken, zeker wanneer u uw domeinnaam mondeling aan iemand wil meegeven. U zult tot vervelens toe moeten herhalen dat het cijfer geen woord is. Domeinnamen met koppeltekens zijn iets moeilijker te onthouden, maar dit impliceert niet dat dit een slechte keuze is. Wanneer uw domeinnaam meerdere keywoorden bevat is dit zelfs aan te raden omdat zoekmachines de woorden gescheiden door een koppelteken immers als aparte woorden herkent.

Vooraleer je begint met domeinnamen te kopen, controleert u best of er al dan niet een handelsmerk voor bestaat en u de rechten van anderen niet schaad. Neem dit niet te lichtzinnig op, een schending van een handelsmerk kan u uw heel wat geld kosten. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat u geen handelsmerken schaad.

Wil je meer weten over Geld verdienen met Domeinnamen.

“Domeinnamen kopen is een unieke manier van geld verdienen in Nederland en Belgie. Ilonka Hoek een vooraanstaande Nederlandse internetmarketeer heeft een e-book geschreven hoe je precies te werk moet gaan in de domeinnamen verkoop. Wil jij ook op deze wijze geld verdienen, dan raad ik je zeker aan om het e- book te lezen. Je kan zonder al te veel inspanningen er gemakkelijk 500€ per maand mee verdienen.”

Qries

“Vorig jaar heeft domeinnaam makelaar Sedo de zeer begeerlijke domeinnaam pizza.com verkocht voor het uitzinnige bedrag van 2,6 miljoen dollar. En deze indrukwekkende som geld komt zelf nog niet voor in de top tien van de duurste domeinnamen ooit.

De tien duurste domeinnamen ooit verkocht:

1. Sex.com, $12.5 miljoen

2. Porn.com, $9.5 miljoen

3. Diamond.com, $7.5 miljoen

4. Business.com, $7.5 miljoen

5. Casino.com, $5.5 miljoen

6. Asseenontv.com, $5 miljoen

7. Korea.com, $5 miljoen

8. Wine.com, $3.3 miljoen

9. Creditcheck.com, $3 miljoen

10. Vodka.com, $3 miljoen