Enkele tips om oppas te worden!

Bijverdienen Met Internet

Oppas een ideale baan?

Als kinderen je passie zijn en je hebt ervaring met werken met kinderen, kan babysitten een ideale baan voor je zijn. Als je ervaring met kinderen hebt of je hebt veel affiniteit met kinderen, kan thuis babysitten echt iets voor jou zijn. Babysitters zijn erg belangrijk voor de ouders en zorgen ervoor dat alle baby’s in dit land gelukkig zijn en blijven. Als oppas biedt je een waardevolle dienst aan aan ouders die op vakantie zijn of die iemand nodig hebben om op hun kinderen te passen gedurende de dag.

Makkelijke baan?

oppas wordenOm te beginnen als oppas is erg simpel. Als eerste moet je bepalen of het wel iets is wat je wilt blijven doen. Vraag je ten eerste af of je wel echt van kinderen houdt. Als je oppas wilt worden, omdat het je een makkelijke baan lijkt, is het zeker niets voor jou. Je moet ervan genieten met kinderen te zijn en daar ook een beetje ervaring in hebben. Hoewel de meeste baantjes hele jonge kinderen betreffen, zul je ook gevraagd worden voor wat oudere kinderen en tieners. Zorg er eerst voor dat je op je gemak bent met tieners voor je akkoord gaat op ze te passen.

Begin je bedrijf vooral legaal. Registreer je bedrijf, dit is helemaal niet duur en komt professioneel over bij je nieuwe klanten. Zo kun je veel baat hebben bij belastingvoordeel die je krijgt bij de reiskosten en de benodigdheden tijdens je werk.

Benodigdheden

Over benodigdheden gesproken, je moet visitekaartjes hebben en een afsprakenboek om alle opdrachten bij te kunnen houden. In tegenstelling tot andere beginnende ondernemers zijn de kosten van een babysitservice vrij laag.

Daarna moet je beslissen welke diensten je precies aanbiedt en wat je tarieven zijn. Speel de detective en zoek uit wat het normale tarief is bij jou in de buurt. Probeer dezelfde tarieven aan te houden. Lagere tarieven lijken misschien de concurrentie op afstand te houden, maar voor de klanten lijken je diensten van minder waardevol en betrouwbaar als die van je collega’s. Je kunt de tarieven op de achterkant van je visitekaartje laten drukken, je kunt ook aparte flyers uitdelen.

Maak reclame!

Klanten krijgen voor je bedrijf is misschien wel het moeilijkste punt van je hele onderneming. Met een beetje moeite kun je toch vrij snel een aardig klantenbestand opbouwen. De beste reclame is mond-tot-mondreclame.  Biedt aan om te babysitten voor de buren of je vrienden om een reputatie op te bouwen. Als je voor hun een goede dienst aflevert, zullen zij het ook weer aan hun vrienden vertellen.

Je kunt ook een paar low budget manieren proberen om te adverteren voor je onderneming. Je kunt je kaartjes neerleggen bij de babywinkels in de buurt, of een flyer ophangen op hun prikbord. Ook bij de kinderarts kun je wat kaartjes achterlaten op de balie of vragen of ze je willen aanraden als oppas. Een kleine advertentie in een lokale krant kan ook het balletje aan het rollen brengen.

Wees vriendelijk en professioneel

Als er eenmaal klanten bellen voor afspraken, zorg er dan voor dat je ze altijd met grote vriendelijkheid en service behandeld. Kom altijd op tijd en voorbereid als je moet oppassen. Respecteer hun huis en bezittingen. Als je het goed hebt gedaan, heb je misschien wel een vaste klant erbij en kan je starten met het verdienen van geld.