Verdienen met facebook advertenties

Hoe kan je geld verdienen met Facebook advertenties: De waarheid die u moet weten over Facebook Ads.

Op zoek naar een manier om geld te verdienen met Facebook advertenties? In dit artikel zal ik u laten zien hoe u winstgevend Facebook campagnes kan maken! Tenzij u de afgelopen jaren op een andere planeet heeft gewoond, moet u weten dat Facebook het meest dominante social netwerk is op aarde. Niet alleen dat, maar zij zijn de meest bezochte website voor Google met miljoenen leden van over de hele wereld.

Facebook advertenties

(Zie afbeelding door Alexa.com)

Is Facebook De Heilige Graal voor Internet Marketeers?

Facebook is als God gezonden voor marketeers die op zoek zijn naar manieren om meer geld te verdienen met hun online activiteiten. Vandaag in deze post zal ik u begeleiden bij een paar stappen hoe u een hoop geld kan verdienen met Facebook advertenties. De meeste van deze tips zijn een goed bewaart geheim door online marketeers. Ze willen niet dat u deze informatie te weten komt omdat ze u dure cursussen willen verkopen, en ook omdat ze niet willen te maken hebben met te veel concurrentie zodat zij meer geld voor zichzelf kunnen verdienen. Er is echter voldoende verkeer op Facebook voor iedereen en ik vind het niet erg om deze tips te delen.

Dus nu aan de slag met Facebook advertenties:

1. Reclame Richtlijnen.

Voordat u een campagne aanmaakt, moet u vertrouwd geraken met de Facebook reclame richtlijnen. Dit is heel belangrijk want als je hun regels overtreed en Facebook Ads maakt die zich tegen hun beleid zijn, wordt u uw account onmiddellijk afgesloten. Ik pleit er dan ook voor om de richtlijnen te lezen dit duurt misschien een paar minuten, maat zo voorkom je dat je account wordt afgesloten. Ik ken mensen die hun account werd afgesloten omdat ze niet de regels volgenden voor reclame met Facebook advertenties. Het heeft geen zin om te proberen Facebook te misleiden. Als u op zoek bent naar een lange termijn en een succesvolle online business die passief inkomen genereert dan kan je je best aan de regels houden!

2. Kies uw Product om te promoten.

Hier is een tip, personen op facebook zijn niet per se op zoek naar iets om te kopen. Het is een sociale plek waar mensen rondhangen, verhalen en foto’s delen  en alle andere gekke dingen. Dus om goed geld uit Facebook advertenties te halen hebt je een product nodig dat converteert en een fatsoenlijke commissie betaalt. Je kan kiezen uit producten van affiliate netwerken of u kunt uw eigen producten of websites promoten. Als u al lid bent van een affiliatie netwerk zoals Paypro, Daisycon of een ander netwerk kunt u daar voor producten promoten.

3. Testen van uw Facebook campagnes.

Een voordeel van het gebruik van Facebook advertenties is dat je hiermee rechtstreeks kan linken naar producten. Daarom kunt u een snel een campagne opstarten en direct linken naar een aanbieding voordat u gaat investeren in een domeinnaam. Zo kunt u snel bepalen of je geld kan verdienen met het product waarvoor u gaat adverteren. In deze stap ben je niet op zoek bent winst, je wil gewoon controleren of het product zal converteren. Als u er geld mee kan verdienen is dit geweldig, je hebt een winnaar. Maar als je gewoon maar een paar verkopen kan generen en je hebt meer uitgegeven aan advertenties dan dat je aan verkopen hebt verdient, kan je best gewoon bepaalde aanpassingen doen die nodig zijn om de campagne succes vol te maken. Dit is waar veel marketeers in de fout gaan. Ze starten een campagne en omdat het niet rendabel is vanaf het begin besluiten ze om er mee te stoppen, terwijl een paar kleine aanpassingen toch een winstgevende campagne kan opleveren als ze dit gedaan hadden.

4. Maximalisering van uw Facebook campagnes.

Als je start met direct linking en je haalt genoeg omzet dan kan je het best deze campagne tot het uiterste drijven. Dit gaat het best door een eigen domein aan te schaffen en een mailinglijst op te stellen in die niche. Dit betekent dat u informatie vraagt zoals hun naam en e-mail adres voordat u ze doorzend naar de aanbieding. Op deze manier kan je als ze niet direct iets kopen je klanten opvolgen met je autoresponder. Hierdoor kan je uw winst aanzienlijk vergroten. Reden hiervoor is dat de meeste mensen niet altijd direct een product of dienst kopen online, je kan dan je product opnieuw of andere producten promoten in je niche via je autoresponder. Dus mensen moeten weten, wie je bent en je eerst vertrouwen voordat zij hun creditcards boven halen. Door het opstellen van een mailinglijst, kunt u een sterke relatie opbouwen en met die mailinglijst verhoogt je verkeer naar producten en zo krijg je zo meer kopers. Het feit dat je hogere winsten zal genereren zal ook betekenen dat u meer kunt  uitgeven aan Facebook campagnes om meer mensen naar uw mailinglijst te sturen.

5. Instellen van je Facebook Ads Campagnes

Als het gaat om een hoop geld te verdienen met Facebook advertenties, gaat het allemaal over uw doelgroep. Facebook adverteerders richten zich op mensen via leeftijd, geslacht, adresgegevens, opleidingsniveau, relatie, werk en hobbys of interesse. Daarom kunt u aan de juiste groep mensen uw aanbieding laten zien waarmee je veel hogere conversies haalt dan wanneer u uw aanbod aan iedereen zou laten zien.

Het belangrijkste onderdeel van uw Facebook ads is het beeld! Dit is het eerste dat opvalt en zal de  aandacht trekken van uw doelgroep gevolgd door je advertentie titel en vervolgens de tekst zelf.

Voorbeeld van een afvallen Ad Targeting:

  • Geslacht: Vrouw
  • Leeftijd: 25 – 35
  • Locatie: Nederland
  • Relatie Status: Getrouwd
  • Precieze interesses:afvallen, afvallen tips,Weight Watchers, Sonja Kimpen, Gewichtsverlies enz….
  • Connecties:

Zoals u kunt zien personen die voldoen aan de hierboven genoemde criteria zullen gericht je campagne zien over afvallen en dat is waarom Facebook adverteren zo geweldig is. Nu als het gaat om het bieden voor kliks moet u kiezen cpc (cost per click) en bied minimaal € 0,05 extra over het voorgestelde bod. Als uw CTR (click through rate) hoog genoeg is, kan je u cpc (cost per click) verlagen zodat u minder betaalt voor klikken maar nog steeds veel verkeer zal krijgen. Geld verdienen met Facebook Ads kan eenvoudig zolang u een product promoot waarvan bewezen is dat het wilt converteren.

Qries