Tips om een eigen webshop te beginnen

Webwinkel Starten Waar Op Letten

Starten met je eigen webwinkel.

eigen webshop beginnen tipsEen internetwinkel starten begint met ideeën over het product wat je wilt gaan verkopen. Kies je voor fysieke producten zoals (Kinder) kleding, elektronica, boeken en cd’s, lifestyle producten, kunst werken, gezondheids-artikelen, computer-onderdelen etc. Of kies je voor een product wat digitaal kan worden aangeboden zoals muziek downloads, e-books, advies, diensten, (vlieg)tickets, software, games, ringtones etc.

Heel veel producten zoals ringtones, boeken en cd’s worden al verkocht door een groot aantal aanbieders op het internet. Het zal dus niet meevallen om met deze bedrijven te concurreren. Het is dus verstandiger een product te kiezen wat dicht bij je persoonlijke interesses aansluit. Wat zijn je hobby’s, waar beleef je veel plezier aan? Begin over dit onderwerp een webwinkel. De kans is groot dat er in je vrienden- en kennissenkring enkele mensen is die geïnteresseerd is in je diensten of producten. Ouderwetse mond-tot-mondreclame is mooi meegenomen en werkt nog steeds erg goed.

De volgende stap is het kiezen van een domeinnaam (internet-adres). Kies voor een korte domeinnaam die makkelijk is te onthouden en eenvoudig ingetypt kan worden in de adresbalk van een browser (Internet Explorer, Firefox)

Wanneer je een domeinnaam hebt bedacht zal je deze moeten registreren. Dit kan bij de een hostingbedrijf. Bij een hostingbedrijf kun je zowel.nl als andere domeinnamen zoals b.v. .com, .biz, .nu, etc. registreren.

Wanneer je wilt beginnen met op kleine schaal producten verkopen is een inschrijving bij de Kamer van Koophandel niet nodig. Je kunt de verdiensten opgeven bij “overige inkomsten” Ga je de zaken groter aanpakken dan is het verstandig om bij de KvK langs te gaan en je in te schrijven in het handelsregister.

Het succes van een webwinkel

Het succes van een webwinkel hangt af van enkele factoren. Heb je passie voor je product? Is het een uniek product? Bezit je enige feeling voor de doelgroep? Het is met een internetwinkel beginnen precies hetzelfde als met een “gewone” onderneming:

Hoe onderscheid je jezelf van anderen?

Geld verdienen met een webwinkel is mogelijk wanneer je jouw unieke kwaliteiten inzet die je anders maken dan anderen.
Je zult bezoekers van je webwinkel ook ervan zien te overtuigen dat je een goed product verkoopt dat perfect voldoet aan hun eisen.