De jaarlijkse zoektocht naar vakantiewerk of een bijbaan.

Bijverdienen Met Internet

Tijdens de schoolvakantie is het elk jaar weer een zoektocht voor zowel ondernemers als studenten en scholieren. Een vakantie baan is erg fijn om de uren die je normaal op school zit nuttig te vullen in plaats alleen maar te ontspannen. Het vergroot ook je verantwoordelijkheidsgevoel zodat je straks ook daadwerkelijk klaar bent voor de arbeidsmarkt. En is het niet gewoon fijn hoe jong je ook bent om lekker je eigen geld te verdienen?

Het grootste verschil tussen een vakantiebaan en een bijbaan is dat een vakantie baan tijdens de schoolvakanties plaatsvind en een bijbaan het gehele jaar door.

En zijn wel een paar dingen waar je als scholier of student rekening mee moet houden. Werkende jongeren worden beschermd door een paar wetten en dienen zich aan bepaalde zaken te houden. Veel van deze regels en wetten zijn vastgelegd in de arbeidstijdenwet en in de Nadere Regeling Kinderarbeid, welke vooral geld voor jongeren beneden de 16 jaar.

Hoe lang een werknemer mag werken hangt af van leeftijd, functie en de sector waarin de werknemer werkzaam is. Wat wel en niet mag in dit kader staat beschreven in de Arbeidstijdenwet.

Daarbij moet rekening gehouden worden aan het feit dat de studie van werknemer er niet onder mag leiden.
Deze regels zijn ook van toepassing op studenten. Voor vele zaken maakt het niet uit of je werkt en wat je verdiend maar,wel voor de Kinderbijslag en voor de werktijden en leeftijd. Mocht je hier meer over willen weten dan kun je het beste eens een kijkje nemen op deze pagina over hoeveel je mag bijverdienen. Ook als je studiefinanciering geniet is het belangrijk dat je als student je verantwoording neemt en uit zoekt wat je wel en niet bij mag verdienen.

Populaire en meest voorkomende vakantie baantjes.

10. Horeca. Is ideaal voor de mensen die laat op de dag of avond willen werken. Komt wel bij kijken dat in de Horeca werken vaak wel zwaar is en je moet ook rekening houden met je studie. Daarentegen verdien je over het algemeen niet zo veel. Voor een 17-jarige zal het uurloon rond de 4 à 5 euro liggen, maar vaak werken de werkgevers met fooien die dan verdeeld worden over het personeel.

9. Babysitten. Als je  goed met kinderen om kan gaan, dan is dit iets voor jou. Natuurlijk zal je niet hele lijsten hebben met klanten want men vertrouwt nou eenmaal niet aan een ieder hun kroost toe. Hang  wat posters op in je wijk, waarin je je eigen adverteert. De inkomsten hangen af van wat de ouders er voor over hebben en kan echt afhangen aan hoe jij je werk doet, maar de vergoeding voor babysitten is meestal wel boven gemiddeld.

8. Laden en lossen.Als je van niet hard werken houd maar als er geladen of gelost moet worden wel kracht leveren kan. En als je niet bang bent vies te worden.

7. Bij de boer/tuinder.Heb je altijd al lekker in de natuur willen werken en houd je ook lekker van werken in de buitenlucht? Dan kan dit echt iets voor je zijn. Dit kan wel zwaar zijn voor je rug, maar het verdient dan ook bovengemiddeld.

6..Kassamedewerker Hier hebben ze altijd wel mensen in nodig denk aan supermarkten en is goed vor de sociale ontwikkeling. De vergoeding is echter wel minimaal

5. Schoonmaakster/ maker. Voor de meeste vrouwen is dit een meest gemakkelijk baantje. Je moet toch in staat zijn je ongeving schoon te houden en het is nog nuttig werk ook. Bij deze weer is het ook goed voor de jongeren later als ze op hun zelf wonen. Omdat het natuurlijk niet het schoonste bijbaantje is, ligt het inkomen boven het gemiddelde.

4. Is afwassen of poetsen niks voor jou? Dan kan je altijd nog achter de bar staan of het eten en drinken rondbrengen. Zie nummer tien voor de verdiensten.

3. Winkelbediende. Verstand van kleding en vind je het leuk kom mensen te helpen, dan is werken als winkelbediende misschien iets voor jou. Of als je verstand heb van een andere branche kan je natuurlijk altijd solliciteren in die richting. Vergoeding ligt rond minimum loon.

2. Krantenbezorger. Dit werk is alleen weggelegd voor de mensen die vroeg uit hun bed kunnen komen en tegen buitenwerk kunnen. Weer of geen weer maar, de mensen moeten hun post hebben. De inkomsten hangen af van de wijk waar je bezorgt, of je de folders zelf nog moeten vouwen en hoe zwaar de folders wegen. De totale verdiensten zijn gemiddeld.

1. Vakkenvuller. Het meest voorkomende bijbaantje onder jongeren. Dit ligt vooral aan het feit dat je  zo goed als geen kennis nodig hebt en dat veel mensen het leuk vinden om bij andere jongeren en vrienden te werken. Het loon ligt onder het gemiddelde, vaak het minimum loon.

Als werkende jongeren verdien je dan niet veel maar zoals je hierboven lezen kan is het hebben van een bijbaan en of vakantie baan helemaal zo slecht nog niet. Je verdient je eigen geld, kan wennen en oefenen voor later wanneer je jarenlang zal moeten werken!