3 tips om succesvol artikelen te schrijven

Internet bijverdienen

Hou je ervan om te schrijven, maar vind je het lastig om de artikelen op een goede manier op te bouwen? In dit Artikel Schrijven Voorbeeld gaan wij jou een beetje helpen. Door van tevoren na te denken over de manier waarop je het artikel op gaat bouwen kun je jezelf voorzien van voldoende structuur, waardoor het een stuk gemakkelijker zal gaan. Zodra het geraamte van het artikel goed in je hoofd zit zal een artikel schrijven een stuk minder moeilijk zijn. Je kunt hierbij denken aan de juiste opbouw met een inleiding, een body en een conclusie, maar ook aan de manier waarop je lezers aan wilt gaan spreken.

Artikelen schrijven met een goede opbouw.

artikelen te schrijven

Een artikel schrijven is nog niet zo moeilijk en wat is er nou leuker dan je kennis over een specifiek onderwerp delen op het internet, zodat anderen van jou kunnen leren en kennis over dat onderwerp op kunnen doen. Tenslotte weten 2 meer dan 1 en dankzij het internet is informatie voor iedereen binnen handbereik, zodat het wiel niet voor een 2e keer uitgevonden hoeft te worden. Maar dan moet je natuurlijk wel die informatie op het digitale papier zetten door bv een artikel te schrijven.

Goede schrijvers die artikelen schrijven die ook daadwerkelijk gelezen worden starten met een interessante inleiding, komen vervolgens met hun argumenten of de informatie en sluiten af met een passende conclusie. Op die manier kun je een artikel schrijven dat in de inleiding lezers interesseert, in de body lezers overtuigt of informeert en in de conclusie aangeeft dat het eind van het artikel is bereikt. Zo is het een lezer duidelijk wat de bedoeling van het artikel is en is er sprake van een natuurlijke spanningsboog.

Artikelen schrijven in de juiste stijl

Artikelen schrijven werkt daarnaast het best wanneer je goed weet wie je publiek is en hoe je dat publiek het best kunt bereiken. Door rekening te houden met het kennisniveau dat je publiek heeft, kun je ervoor zorgen dat de artikelen ook daadwerkelijk worden begrepen en dat je een punt kunt maken. Goede schrijvers die artikelen schrijven en daarbij nadenken over de manier waarop hun publiek dat zal lezen weten de lezers aan zich te binden en helpen hun lezers daarmee een stap verder. Zo slaan de artikelen beter aan en dien je als het ware je publiek.

Bovendien kun je effectief een artikel schrijven door goed te letten op de manier waarop je het publiek aanspreekt. Zakelijke teksten dienen bijvoorbeeld een (vrij) formele stijl te kennen, terwijl een artikel dat vooral jongeren aan moet spreken het best in de ‘je-vorm kan worden geschreven, zonder teveel gebruik te maken van formele termen en uitdrukkingen. Artikelen schrijven is wat dat betreft vooral een kwestie van ontdekken wie je publiek is en op welke manier men aangesproken moet worden. Door te zorgen voor de juiste aansprekingsvormen zorg je ervoor dat je artikel als prettig zal worden ervaren.

Combineren en nalezen

Zodra je het artikel op de juiste manier hebt opgebouwd en je het publiek op een passende manier aanspreekt, is het verstandig om je artikel nog eens door te lezen. Tijdens het combineren van de verschillende facetten is het soms lastig om het overzicht goed te houden. Door je artikel nog een keer kritisch door te lezen kun je de verschillende onderdelen als het ware afvinken. Zo weet je zeker dat het artikel op een goede manier in elkaar zit en aan zal komen bij je publiek. Je zal merken dat het publiek je inspanningen zal waarderen!

Artikelen schrijven en wat bijverdienen.

Nog leuker is het als je met artikelen schrijven ook nog eens wat bij kan bijverdienen. Kan dat dan? Ja dat kan. Binnenkort zullen we op de site ook meer informatie plaatsen over geld verdienen met artikelen schrijven.

Je 1e artikel schrijven zou wel eens het begin kunnen zijn van je eigen internet onderneming. Want als je een artikel kunt schrijven kun je ook je eigen website maken en voorzien van jouw kennis. En als je eenmaal je website(s) hebt zijn artikelen ook een prima manier om bezoekers naar je website te trekken. Zoals je ziet kan een artikel schrijven als hobby maar ook professioneel van nut zijn.

En zelfs als je het als een hobby wilt blijven doen, gewoon omdat je het leuk vindt om je kennis over een specifiek onderwerp te delen kan bepaalde kennis wel helpen om er ook nog iets aan te verdienen. Voorbeelden te over van mensen die begonnen zijn met artikelen schrijven / bloggen en nu eigen baas zijn met alle voordelen die daar bij horen en nog steeds artikelen schrijven!

Maar genoeg hierover nu, binnenkort kun je daar meer over lezen op de nieuwe pagina’s die daarvoor op de website zullen komen. Maar even voor de duidelijkheid…geloof niet die mooie verhalen van snel geld verdienen zonder er iets voor te hoeven doen. Maar wat wel waar is en ook logisch, is dat het werk wat je er in stopt zich nog jaren blijft uitbetalen, omdat iets op internet altijd blijft staan, maar niet als internet verdwijnt natuurlijk.

Zoals je hebt kunnen lezen heb ikzelf mijn artikel opgedeeld in een intro, een boodschap in 2 delen waarbij deel 1 ging over wat je met artikelen schrijven kunt doen en het 2e deel dat inhoudelijk ingaat op een artikel schrijven. En dit gedeelte wat je nu aan het lezen bent, is de afsluiting waar ik een samenvatting geef van het artikel.