Thuiswerken, zijn er ook negatieve kanten aan?

Bijverdienen Via Internet

Steeds meer mensen werken thuis, of ze nu voor een baas werken of voor zichzelf. Veel mensen gooien zichzelf in het thuiswerk zonder eerst na te denken over de nadelen die er kunnen zijn. Hoewel sommige mensen makkelijk thuis kunnen werken, kan het voor sommigen ook een moeilijke overgang zijn. Er zijn veel voordelen aan thuiswerken, maar je moet nadenken over de nadelen voor je er aan begint.

Is het mogelijk thuis?

thuiswerkenHet eerste nadeel wat je kan ondervinden is dat je huidige werk misschien, maar moeilijk thuis uit te voeren is. Als je werkt als een arts of politieagent zal het niet makkelijk zijn om plotseling thuis te werken, tenzij je bereid bent een carrière switch te maken. Verkoop en administratieve functies kun je wel makkelijk vanuit huis doen, net zoals creatieve beroepen zoals designen en schrijven. Voor degenen die niet zomaar thuis kunnen gaan werken, moet er goed nagedacht worden over wat je wilt gaan doen nu je plotseling thuis zit en moet je je verdiepen in het thuiswerken.

Kosten is nog een nadeel van het thuiswerken. Hoewel velen thuis gaan werken om de kosten van de dagopvang te besparen, komen bij het thuiswerken zelf ook kosten kijken. Je verzekering werd eerst misschien door je werkgever betaald, nu moet je dat toch echt zelf gaan doen. Je zult ook ineens andere en misschien wel meer belasting moeten betalen dan eerst. Je moet als je inkomsten en uitgaven exact bijhouden, zodat je aan het einde van het jaar correct de belastingaangifte kunt doen.

Thuiswerken en kinderen?

Thuis werken met kinderen is niet zo makkelijk als het klinkt. Als je jonge kinderen hebt die nog niet naar school gaan, is het misschien moeilijk om te werken als ze wakker zijn. Dit kan betekenen dat jij druk aan het werk bent als zij een dutje doen en misschien dat je zelfs door moet werken in de avonduren om je projecten af te krijgen. Je kan je familie vragen om te helpen met oppassen, maar de verantwoordelijkheid voor zowel je kinderen als je werk ligt natuurlijk in je eigen handen. Met oudere kinderen is het juist misschien makkelijker om thuis te werken. Je zult je wel aan een strak schema moeten houden om alles op tijd af te krijgen.

Thuiswerkende mensen moeten erg gemotiveerd en gedisciplineerd zijn om hun werk op tijd en op de juiste manier af te krijgen. Als je het typ bent dat gemotiveerd moet worden door anderen, is het thuiswerken misschien niet iets voor jou. Als je thuis werkt, is er niet iemand die over je schouder meekijkt of je nog wel aan het werk bent. Afleidingen zoals televisie, internet en huishoudelijke taken kunnen hindernissen zijn tijdens het thuiswerken.

Je sociale contacten

Eenzaamheid is nog een nadeel van thuiswerken. Alleen thuiswerken kan frustrerend en eenzaam zijn. Je moet je lekker voelen met alleen zijn, en je moet stappen ondernemen om isolatie te voorkomen. Als je aanleg hebt om snel depressief te worden, kan de eenzaamheid die bij thuiswerken komt kijken je verdrietig en timide maken. Stappen ondernemen om isolatie tegen te gaan is belangrijk voor elke thuiswerker.

Nadat je dit gelezen hebt, kun je misschien besluiten dat thuiswerken toch misschien niet iets voor je is. Hoewel duizenden mensen te maken hebben met deze nadelen en toch succesvol aan de slag kunnen vanuit huis. Deze redenen moeten je niet tegenhouden om een thuiswerker te worden als je het echt graag wilt. Wees realistisch en gedisciplineerd  als je thuis gaat werken, en laat de dingen die om je heen gebeuren laat je dan niet afleiden van je werk. Ik raad je ook aan om hier op de site te gaan kijken welke mogelijkheden die er zijn om van thuis uit te werken!