Gratis zoekmachine optimalisatie voor je website.

Bijverdienen Met Internet

Search Engine Optimization (SEO)

Als je een eigen website hebt dan wil je natuurlijk dat je website zo vaak mogelijk wordt bezocht..Een manier om dit te doen is ervoor te zorgen dat jouw pagina zo hoog mogelijk in de verschillende zoek machines genoteerd staat op de voor jouw website relevante zoek termen. SEO (Search Engine Optimization) oftewel zoekmachine optimalisatie in combinatie met een hogere pagerank zorgt ervoor dat jouw website beter gevonden wordt door zoekmachines. De pagerank van een website kun je makkelijk door middel van de google toolbar in bijvoorbeeld Firefox zien.

Op deze pagina worden een aantal tips gegeven voor zoekmachine optimalisatie. Let wel, op het internet zijn zeer veel SEO bedrijven te vinden die tegen betaling beloven je website zo te optimaliseren dat deze bovenaan in de Google resultaten komt te staan. Pas hier mee op. Mocht het al lukken om dit voor elkaar te krijgen dan doen ze dit vaak op manieren die niet toegestaan zijn door Google.

zoekmachine optimalisatie

1. Zorg voor voldoende externe links

Externe links worden ook wel backlinks genoemd. Door veel externe links naar jouw website wordt je pagerank hoger. Als je een hogere pagerank hebt kun je deze met behulp van interne links deels overbrengen naar andere belangrijke pagina’s op je website. Hierdoor worden ook deze pagina’s beter gevonden met een zoekmachine.

Let wel, de pagerank die je overbrengt naar je verschillende pagina’s wordt verdeeld over het aantal pagina’s. Je pagerank overbrengen naar 1 pagina geeft een beter resultaat dan naar bijvoorbeeld 10 pagina’s. Dit principe geld voor de externe links. Het is beter om als enige een link te krijgen vanaf een pagina met pagerank 4 dan vanaf een pagerank 8 pagina met honderden links erop.

2. Website ontwerp en inhoud

Misschien wat overbodig om hier te vermelden, maar het is erg belangrijk dat je website goed is opgebouwd met een logische en relevante inhoud. Dit zorgt ervoor dat jouw website beter bezocht wordt door de zoekmachine robots, maar ook dat bezoekers graag naar jouw website willen linken (de zogenaamde externe links) en ook graag vaker terug komen.

Bepaalde type websites zijn minder goed bezoekbaar door de zoekmachines. Hieronder staan een aantal voorbeelden gegeven met eventuele oplossingen hiervoor:

– Frames pagina’s
De meeste zoekmachines kunnen niet goed omgaan met pagina’s die bestaan uit frames. De kans bestaat dat deze zoekmachines de text in de frames niet kunnen indexeren. Het gebruik van frames wordt dan ook sterk afgeraden. Mocht je toch gebruik willen maken van frames zorg er dan voor dat je de meest relevante text in de <NOFRAMES> tag plaatst!

– FLASH websites
Websites die volledig uit FLASH bestaan kunnen niet door zoekmachines geindexeerd worden. Zorg er dus voor dat eventuele relevante informatie en links ook in HTML aanwezig zijn op je pagina’s!

– Image maps
Gebruik niet alleen image maps voor je website navigatie. Zorg ervoor dat er ook altijd standaard links op je website staan!

– Javascript/
Net zoals met image maps geld ook voor Javascript dat dit niet de enige methode voor navigatie op je website mag zijn. Zoekmachines kunnen links in Javascript niet volgen!

– Dynamic URL’s
Een aantal zoekmachines kan dynamische URL’s niet goed tonen. Indien mogelijk probeer te voorkomen dat je website is opgebouwd uit dynamische URL’s!

3. Kies zorgvuldig je keywords

Keywords zijn de zoektermen die mensen in zoekmachines invullen om iets te vinden. Denk er dus goed om wat de belangrijkste keywords voor de inhoud van jouw website zijn en welke het meest gebruikt zullen worden in zoekmachines. Verzin eerst enkele goede keywords voor je website en vorm ze dan om in een aantal zinnen. Zorg ervoor dat deze zinnen terugkomen in de text op je pagina’s! Een goede site waar je veel keywords weg kan halen en kan gebruiken is het Google keywordtool.

4. Optimalisatie van je <TITLE> tag

Je title tag is zeer belangrijk bij het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Zoekmachines vinden de keywords gebruikt in je title tag zeer belangrijk. Verder wordt bij de gevonden resultaten door de zoekmachine vaak je title tag getoond.

De title tag hoort er zo uit te zien: <TITLE>Plaats hier de titel van je website </TITLE>

Positie van de title tag: De positie van de title tag is tussen de <HEAD> en </HEAD> tags.

Optimale grootte van de title tag is tussen de 60 en 100 karakters! Indien mogelijk zorg ervoor dat iedere apparte pagina op je website een eigen title tag heeft welke aangeeft wat de inhoud van de betreffende pagina is!

5. Optimalisatie van je META tags

De META tags geven informatie over jouw website aan de zoekmachines (overigens maken niet alle zoekmachines gebruik van de META tags). De juiste positie van de META tags is net zoals de title tag tussen de HEAD tags van je pagina. Hieronder volgen een tweetal voorbeelden van tags:

Onderstaande meta element geeft een beschrijving van je pagina:
<meta name=”description” content=”Geld verdienen met internet, email, spelletjes, uitleg over google adsense”>

Onderstaande meta element geeft keywords voor je pagina:
<meta name=”keywords” content=”geld verdienen, internet, banners, email, google, adsense”>

Zorg dat dat je keyword meta tag niet langer is dan 1000 karakters en je description meta tag niet langer dan 250 karakters.

Meta keywords tips:

  • Gebruik keywords die ook in je andere tags voorkomen
  • Gebruik ook samengestelde keywords (dus 2 of meer woorden tussen komma’s)
  • Herhaal niet te vaak eenzelfde keyword (<5 keer)
  • Schrijf ook bepaalde keywords in meervoud
  • Voeg fout gespelde keywords toe van veel gezochte termen, bijvoorbeeld googel

Meta description tips:

  • Beschrijf de inhoud van je website en zorg dat dit interessant is voor de zoeker
  • Zorg dat de belangrijkste keyword zinnen terugkomen in je description
  • Zet de belangrijkste informatie vooraanin je description

6. Optimalisatie van Heading tags

Zogenaamde Headings tags worden aangegeven door <h1> (grootste letter type) tot en met <h6> (kleinste letter type) tags. Gebruik deze tags voor het tonen van bijvoorbeeld de titel van je website of de kop boven een pagina. Zorg dat de meest belangrijke keyword zinnen tussen heading tags staan!

<h1>gtGeld verdienen met internet</h1>

7. Optimalisatie van images met de “alt” optie

Met behulp van de “alt” optie bij images kun je aangeven wat het plaatje voorsteld, ook als het plaatje door een fout niet zichtbaar is. In je browser komt dan de door jouw gespecificeerde alternatieve tekst te staan. Gebruik alleen korte zinnen in de “alt” optie:

<img src=”verdienen.gif” alt=”Geld verdienen met internet”>

8. Optimalisatie van (externe) hyperlinks

Indien je (externe) hyperlinks plaatst, zorg dan dat ze zinvol zijn:

Fout: pagina1.html
Goed: Zoekmachine optimalisatie

Dit geld zowel voor interne links alsook externe links op andere webpagina’s.

9. Submit je website bij zoekmachines

Om ervoor te zorgen dat je website sneller opgenomen wordt in de zoekmachines kun je deze ook zelf opgeven bij de desbetreffende zoekmachines. Let wel, zorg eerst dat je pagina een goede inhoud heeft en re-submit je pagina niet te vaak. Het duurt vaak redelijk lang voordat je pagina’s gevonden kunnen worden met een zoekmachine. Heb dus geduld!

Voorbeeld van zoekmachine submit: Google Addurl

10. Heb geduld

Geen optimalisatie tip, maar wel een tip in het algemeen: Heb geduld. Verwacht niet dat jouw website meteen bovenaan in de resultaten van de zoekmachines komt te staan. Zelfs al heeft jouw pagina eenzelfde pagerank als een andere pagina met dezelfde inhoud, dan nog kan het zijn dat jouw pagina een stuk lager staat in de zoek resultaten. Ook bijvoorbeeld hoe lang een pagina al bestaat heeft invloed op de plaats in de zoek resultaten!