Beleggen is het investeren van geld.

geld verdienen met beleggen

En dit voor korte of lange termijn met als doel winst maken in de toekomst. Je kunt beleggen in verschillende dingen, zoals obligaties leningen of aandelen. Maar ook sparen is een vorm van beleggen.

Sparen

Eenieder bekend voorbeeld van beleggen volgens bovenstaande definitie is sparen. Hierbij zet je geld op een rekening, meestal voor lange termijn, met als doel winst te maken. De winst is in dit geval de rente die je krijgt van de bank. Bij deze vorm van beleggen is het risico voor de klant niet groot. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid dat de bank failliet gaat en de klant kan fluiten naar zijn spaargeld, maar vaak zal dit niet voorkomen. Tegenover een laag financieel risico staat daarom ook een relatief laag rendement.

Aandelen

Een andere vorm van beleggen zal ook bij menig een bekend zijn: het beleggen in aandelen. Als je een of meerdere aandelen koopt van een bedrijf ben je in principe een stukje eigenaar van dit bedrijf. Hoe meer aandelen je in je bezit, hoe meer eigenaar je bent. Als het vervolgens goed gaat met het bedrijf en ze winst maken, dan maak je natuurlijk ook winst. Je zult dit terugzien in de waarde van je aandelen, die zullen stijgen. Gaat het minder met het bedrijf dan zal de koers van je aandelen zakken in waarde. Het beleggen in aandelen is vergeleken bij het sparen een risicovollere onderneming. Het zal vaker voorkomen dat een bedrijf failliet gaat dan een bank bijvoorbeeld en dan zijn je aandelen niets meer waard. Tegenover het hogere risico staat echter wel grotere rendementen, waardoor het meestal meer oplevert dan sparen op de lange termijn. Het handelen in aandelen speelt zich af op de beurs en de meeste bedrijven staan genoteerd op de AEX-index.

Obligaties

Een obligatie is een verhandelbare lening. Instellingen of ondernemingen die obligaties uitgeven moeten vervolgens een jaarlijkse rentebetaling verschaffen aan de beleggers in obligaties. Aan het einde van de looptijd van de obligatie moeten ze vervolgens ook de hoofdsom terugbetalen. Een belegger in obligaties koopt dus een stukje lening op een obligatiemarkt. Een obligatie bestaat uit twee delen, een ‘mantel’ en een ‘blad’. De mantel is het werkelijke schuldbewijs. Hierop staat aangegeven hoeveel de debiteur moet betalen aan het eind van de looptijd aan de eigenaar van de obligatie. Het blad is een soort van verzameling van coupons waarmee de belegger recht heeft op een rentevergoeding per periode.

Hoe krijg ik het hoogste rendement met beleggen

Zoals eerder genoemd hangt hoog rendement samen met het risico dat je bereid bent te nemen. Een hoger risico zal leiden tot een hoger rendement, als het goed gaat. Maar er zijn meerdere factoren die meespelen. Niet onbelangrijk is natuurlijk kennis. Door het op de hoogte blijven van het beursnieuws en het inwilligen van beleggingsadvies beperk je enigszins het risico, omdat je handelt met kennis. Ook kan een belegger gebruik maken van aandelen software voor beter overzicht van zijn beleggingen. Met een technische analyse kan men de volatiliteit van aandelen enigszins bestuderen wat ook bijdraagt in de optimalisatie van het rendement.

Beleggen in vastgoed

Het beleggen in vastgoed is wereldwijd populair. Vastgoed is gewoon onroerend goed en omvat de grond en de gebouwen op de grond. Dit wordt ook wel opstal genoemd. Vastgoed wordt gekenmerkt door duurzaamheid en hoge waarde. Vooral grond is duur, daar het niet verloren gaat. Er zijn beursgenoteerde vastgoedfondsen waar men in kan beleggen, maar er kan ook belegd worden in niet beursgenoteerde fondsen. Daarnaast is de meest populaire manier wellicht het zelf kopen van panden en het beheer hiervan in handen nemen. Panden kunnen dan verhuurd worden voor omzet en weer verkocht worden in de toekomst met winst als doel.

Beleggen is het vastleggen van geld om in de toekomst financieel voordeel te behalen.

Dit kan op korte termijn zijn, maar ook op lange termijn. Beleggen vertoont veel overeenkomsten met sparen en het is vooral voor mensen geschikt die wat meer risico durven te lopen met als doel een groter rendement te behalen dan bij sparen. Meestal wordt dit gedaan door mensen die veel verstand hebben van beleggen, maar ook voor mensen die hier minder verstand van hebben zijn er mogelijkheden. Laat je bijvoorbeeld adviseren door iemand die er veel verstand van heeft.

Waar vindt u beleggingsadvies

Er zijn verschillende manieren om advies in te winnen over het beleggen. Zo kunt u om te beginnen eens op het internet rondsurfen om van alles te lezen over beleggen. Ook vindt u hier voldoende tips en aanwijzingen waardoor u al snel wat wijzer bent op het gebied van beleggen en hoe u dit het verstandigste doet. Naast het internet zijn er veel adviesbureaus die u kunnen helpen met beleggen. Er zijn onafhankelijke adviesbureaus, maar de meeste bureaus zijn onderdeel van bijvoorbeeld banken of andere financiële instellingen. Hier kunt u altijd terecht voor deskundig advies wat betreft beleggen.

Voordelen van beleggingsadvies

Behalve dat het natuurlijk voordelig is om kennis op te doen waarvan u nog niet op de hoogte bent is het ook in andere situaties erg handig. De beurzen kunnen namelijk erg schommelen en hierbij is het belangrijk dat je op het goede moment instapt en ook op het goede moment weer uitstapt. Het kan zomaar gebeuren dat uw aandelen van de ene op de andere dag enorm in waarde dalen en voor u weet bent u te laat. Een beleggingsadviseur kan dit vaak aan zien komen en kunt u daarbij waarschuwen om tijdig uw aandelen te verkopen. Hetzelfde geldt voor het instappen waar de beleggingsadviseur een stijgende tendens voorziet voordat hij werkelijk plaatsvindt.

Waar vindt u een beleggingsadviseur.

beleggingsadvies

Voordat u een beleggingsadviseur in de arm neemt, is het wellicht verstandig om een rond te snuffelen op het internet. U zult hier ontzettend veel informatie vinden over beleggen in haar algemeenheid, maar ook is er veel informatie te vinden over specifieke zaken over het beleggen. Tips en aanwijzingen zijn er daarnaast ook te vinden. Mocht u hierna nog meer advies willen dan kunt u gerust naar een beleggingsadviseur gaan. Veel van deze beleggingsadviseurs werken bij een bank of bij een andere financiële instelling. Hier kunt u altijd terecht voor beleggingsadvies.
Voordelen van een beleggingsadviseur

Naast het feit dat meer kennis altijd prettig is om te hebben is een beleggingsadviseur ook om andere redenen erg handig. De beurs is namelijk erg veranderlijk en voor u het weet zijn uw aandelen gekelderd of zijn potentieel interessante aandelen enorm gestegen voordat u de kans had om ze te kopen. Een beleggingsadviseur ziet dit soort dingen vaak aankomen en kunt u hierbij direct waarschuwen. Hierdoor kunt u wellicht uw aandelen verkopen voordat ze enorm gaan dalen of kunt u aandelen kopen die erg goedkoop zijn en naar alle waarschijnlijkheid veel gaan stijgen.