Hoe kan je geld verdienen door te beleggen in aandelen

geld verdienen met beleggen

online aanbieders van beleggingen

Beleggen kan op talloze manieren. Aandelen worden in de meeste gevallen gebruikt als belegging. Door te investeren in aandelen van een specifiek bedrijf of een samenstelling van meerdere bedrijven kunnen winsten worden gepakt. Het is bij beleggen in aandelen altijd belangrijk dat je weet wat je doet. Door vooraf de juiste kennis te hebben weet je zeker dat de beleggingen die jij doet goed zijn. Zo loop je een kleiner risico dat de belegging fout gaat. Het is bij beleggen belangrijk dat je de juiste keuzes maakt en niet zomaar ergens in investeert. In dit artikel vind je daarom enkele tips die je helpen bij deze investering.

Tip 1: Doe alles online

Je hoeft vandaag de dag niet meer via een tussenpersoon te werken als je in aandelen wilt beleggen. Waar men vroeger via een belegger de aandelen kocht, en dit in grote bedragen of grote aantallen moest, kan iedereen tegenwoordig zelf vanuit huis beleggen. Op internet zijn allerlei verschillende brokers, zoals Plus500, waar aandelen gekocht en verkocht kunnen worden. Deze online handelsplaatsen hebben altijd up-to-date gegevens over de aandelen zodat jij altijd weet hoe de koers staat. Je kunt bij de meeste online brokers al voor enkele honderden euro’s beginnen.

Tip 2: Weet wat je doet

Het is belangrijk om iedere stap van de belegging goed uit te denken. Investeer daarom altijd voldoende tijd in onderzoek naar de aandelen. Hoe was de koers over de afgelopen maanden en jaren, zijn er diepe dalen voorgekomen en hoe staat het met de reputatie van het bedrijf? Factoren als deze bepalen of het interessant is om te beleggen in aandelen van het betreffende bedrijf. Wanneer er in het verleden diepe dalen zijn voorgekomen is het niet handig om in deze aandelen te investeren. Tenslotte loop je het risico dat dit nogmaals gebeurt. Probeer ook aandelen van bedrijven met een slechte reputatie te vermijden.

Tip 3: Begin klein en bouw het langzaam op

Als je een beginnende belegger bent dan heb je niet direct alle kennis in huis om van iedere belegging een succes te maken. Het is daarom belangrijk dat je in de beginfase rustig start. Investeer niet direct honderden euro’s maar begin met een kleine investering. Wanneer de eerste investering succesvol is kun je door naar de volgende. Is deze niet succesvol dan heb je een goed leermoment aangekocht. Tenslotte leer je meer van foute beleggingen dan van goede beleggingen. Toch komt iedere foute belegging met een verlies.

Tip 4: Laat iemand anders voor je beleggen

Je hoeft online niet meer zelf te beleggen. Er zijn meerdere online aanbieders van beleggingen die voor jou worden uitgevoerd. Je kunt hierbij met meerdere mensen beleggen in aandelen van een bepaald bedrijf. Dit bedrag wordt gebruikt voor de investering in aandelen. Over de koers van enkele jaren wordt het rendement van de investering bepaald. Sommige aanbieders behalen over een periode van 5 jaar een rendement van ruim 50%, andere aanbieders liggen tussen de 20-30% winst. Als je iemand anders voor je laat beleggen hoef je zelf minder tijd te investeren in analyses van aandelen. Het is wel nog steeds nodig om goed te kijken naar de bedrijven waar de aandelen van worden gekocht. Zo voorkom je dat je een onnodig risico loopt en beleg je altijd verantwoord.