Online geld verdienen met affiliate programma’s

Affiliate marketing

De gemakkelijkste manier om geld online te verdienen is u aanmelden bij een affiliate netwerk. Heeft u een website of webshop dan kan u nu in als webmaster online geld verdienen met affiliate marketing.

online geld verdienen met affiliate marketing

Wat uiteindelijk beter verdient

Wat uiteindelijk beter verdient (het plaatsen van advertenties of het gebruiken van affiliate programma’s) hangt af van de inhoud van uw website, uw bezoekers en de producten die u aanbiedt. Heeft u bijvoorbeeld een website met content over reizen en toerisme, dan is een affiliate programma een echte aanrader. Dit komt onder meer doordat relatief gezien veel reizigers hun vakantie online boeken. Bovendien gaat het bij het boeken van een vakantie natuurlijk om redelijk grote bedragen.

Reizen en vakantie

In de reiswereld is het ook nog eens zo dat de commissie redelijk hoog ligt in vergelijking met andere branches. In andere sectoren werken affiliatie programma’s vele malen minder goed. De commissie is dan vaak extreem, haast onacceptabel laag, met één of twee procent. De conversie in andere sectoren is dan vaak ook nog eens extreem laag, bijvoorbeeld lager dan 0,1%

Beloning per klik

U zou uzelf haast af gaan vragen waarom er dan zoveel affiliate programma’s bestaan. Dit is heel simpel: een affiliate programma is erg aantrekkelijk voor de leverancier. Hij hoeft namelijk geen geld uit te geven aan reclame. Het enige wat de leverancier betaalt is een percentage van het verkoopbedrag. De leverancier behaalt dus een lekkere winst op de inspanningen die u verricht door de banners en dergelijke op uw website te plaatsen. Daarnaast is het zo dat alle websites waarop de leverancier voorkomt, zorgen voor een betere naamsbekendheid voor de leverancier. Het is voor een leverancier dus een win-win situatie.